Ida-Maja Jensander, transportledarchef, är Lerumsbo som startade sin arbetskarriär med att bygga lastbilar på Volvo. Intresset för lastbilar växte sig starkt vilket gjorde att hon valde att söka sig vidare inom området. Hon påbörjande då en yrkesinriktad utbildning inom transport. Under en av sina LIA-perioder (lära i arbetslivet) var hon på Bergkvarabuss där hon efter avslutad utbildning också fick arbete. Där har hon nu arbetat som trafikledare/trafikplanerare de senaste två åren.

Vad gjorde att du sökte dig till Åkericentralen och vad visste du om oss innan du började?

Min utbildning var ju kopplad till största del på lastbilar och eftersom jag har byggt Volvo FH/FM så ville jag tillbaka till det. ÅC har ett bra ryckte av vad jag har hört så det kändes rätt att söka och hålla tummarna på att man skulle få det.

Vad är det som du gillar med yrket?

Att jag aldrig vet hur min arbetsdag blir, på Volvo gjorde man samma sak hela tiden och jag gillar variationen som är i detta yrke. Sen får man ju också prata med många trevliga människor!

Vad gör du när du inte är på jobbet?

Jag har fullt upp med 4 barn (2 mindre och 2 tonåringar) men om det finns tid över efter allt vad det innebär gillar jag att promenera, renovera gamla möbler eller umgås med vänner.

Vi tycker det är trevligt att ha dig här och önskar dig varmt välkommen till oss!