2021 är snart till ända och vi kan konstatera ännu ett bra år i Åkericentralens historia. Ekonomiskt sett faktiskt det bästa någonsin, med ett omsättningsrekord på över 100 miljoner kronor – en milstolpe i sig, vilket givetvis gläder oss.

 

Förklaringen till detta står framför allt att finna i att det händer mycket i regionen vad gäller stora pågående infrastrukturella projekt i Alingsås och Vårgårda med omnejd. Något som även kommer att fortgå under 2022. Allt fler kunder har hittat oss och vi har inlett samarbete med en rad nya kunder, som sett värdet i såväl vårt breda erbjudande som i lokala aktörer. Vi har också flyttat fram våra positioner vad gäller vår kommunikation – allt för att bli mer kända, mer synliga mot i första hand den privata marknaden. Även här har vi sett goda effekter av denna satsning.

Vi ser även en positiv utveckling när det kommer till utökning av vår fordonsflotta, då våra befintliga transportörer rustat rejält, vilket tyder på framtidsoptimism. Rent generellt har fler transportörer fått upp ögonen för oss och visat ett stort intresse för vår verksamhet.

På ”hemmaplan” har vi investerat i en ny hjullastare på gården för att kunna möta en ökad efterfrågan, och under senare tid har vi anställt Petter Helmersson och Åsa Cedin som nya medarbetare. Vi säger hjärtligt välkomna till båda.

Våra öppettider inför de kommande julhelgerna är våra ordinarie sådana vid svarta dagar, även om tillgängligheten kan vara något begränsad.

Med dessa ord vill jag passa på att önska alla, ingen nämnd – ingen glömd, en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Vi syns under 2022!

Lars Kalmo, VD Åkericentralen i Alingsås AB