Åsa Cedin och Anna Stålberg – där har ni Åkericentralens transportledning. Deras huvudsakliga arbetsuppgift är att fördela och dirigera Åkericentralen Alingsås dagliga körningar på ett så effektivt sätt som möjligt.

Trots att det varje dag handlar om att hålla Åkericentralens alla ekipage rullande, så är ingen dag den andra lik enligt Åsa och Anna. Samtliga ekipage, i form av anläggningsfordon, kranbilar, asfaltsbilar samt gods och flytt, ska fördelas jämnt och dirigeras ut mot rätt kund och rätt jobb för att hitta ett effektivt flöde. Och någon lång framförhållning är det inte tal om.

– Redan efter morgonfikat börjar planeringen för nästa dag. Målet är att sysselsätta så många enheter som möjligt samt att kunderna skall få det som de beställt på utsatt tid, säger Anna.

– Det råder en stor kollegial känsla i branschen varför vi allt som oftast försöker hjälpa varandra med olika former av transportlösningar, säger Åsa.

Att få till ett bra logistikflöde triggar Åsa och Anna.

– Vi gillar båda det höga tempot och alla kundkontakter. Att få vara en problemlösare stärker våra relationer med kunderna, säger Anna.

– Vi vet att kunderna uppskattar en central kontakt, dvs ett telefonsamtal för att vi skall lösa resten, tillägger Åsa.

Transportduon gillar också den där goa känslan av att kunna gå hem efter en hård dags arbete och konstatera att morgondagens pussel är lagt och klart. Något som är dem väl unnat…