Sedan juni 2023 är Sebastian Forsberg sin egen. Och det med sin krok- och kranbil under företagsnamnet Sebbes Kran & Transport AB. En tillvaro han verkligen trivs med.

– Det känns kul att få vara sin egen och styra sin tid och sitt upplägg som man vill. Givetvis var det lite läskigt i början, men när det väl landat så känns det bra.

– Jag har svårt att sitta still och gillar att vara ute, så jobbet som åkare passar mig perfekt. Ingen dag är den andra lik och det är lite av charmen.

Sebastian har jobbat som chaufför i 12 år, varav de senaste tre åren som anställd hos Klas Åsberg och K Åsberg Åkeri AB.

– Klas bestämde sig i våras för att minska sin verksamhet och jag frågade då om jag fick köpa loss bilen, och det hade han inget emot, berättar Sebbe.

Bilen ifråga är en krok- och kranbil av märket Scania 2018 års modell med en räckvidd om 16 meter. Sebbe kör mycket drift och underhåll av vägar för statliga, kommunala och privata kunder.

– Det handlar mycket om vägunderhåll i form av snöröjning, stormträdsfällning och arbeten med vägräcken med mera, förklarar Sebbe.

Som alla säkert förstår så kan det handla om jobb när som helst på dygnet, varför Sebbe har en extra chaufför som backup vid eventualiteter.
Trots lite svajigare tider, så ser Sebbe framtiden an med stor tillförsikt.
När bilen inte är i rullning, så står den på Sebbes gård i Nårunga, där han bor tillsammans med sin fru och deras gemensamma barn plus tre bonusbarn. Mycket av fritiden ägnas åt familjen och barnens intressen – inte minst är hästar ett stort intresse för några i familjen.