Vi på Åkericentralen i Alingsås har surfat vidare på framgångsvågen från i höstas och kan nu redovisa ett starkt första halvår med en god beläggning under de inledande månaderna av 2022. En trend som vi givetvis hoppas ska fortsätta även de kommande sex månaderna.

Flera pågående vägprojekt och ett stort entreprenadprojekt på Bergkullegatan i Stadsskogen, ihop med våra löpande ordinarie transporter och tjänster, har hållit oss väl sysselsatta. Vi kan också peka på en bra utveckling inom vår lager- och gårdsverksamhet, vilket givetvis är lite extra roligt, då vi valt att slå ett slag för dessa enheter i olika kampanjer under våren.

Givetvis har även vi drabbats av de pågående oroligheterna i världen, som gjort att bränslepriserna skjutit i höjden och därmed inneburit en kraftig kostnadsökning för alla inom transportsektorn. Men jag måste ändå säga att det funnit stor förståelse för detta ute bland våra kunder, vilket gjort att vi klarat oss ”hyfsat” ändå.

Under året har vi dessutom fått förstärkning på den administrativa sidan. Ny som transportledare, sedan strax före årsskiftet, är Åsa Cedin och under våren har Karin Josefsson tagit över ansvaret för ekonomin efter Mats Hjerpe. Sist in är Rickard Johansson som ny Plant Support-samordnare med ansvar för reception och masshantering. Nyordningen ska ses som dels ett sätt att avlasta den övriga organisationen, som varit tungt belastad under en tid, dels för att vi ska kunna öka vår servicegrad ytterligare ett snäpp.

Vi säger hjärtligt välkomna till alla tre.

Till hösten har vi några riktigt spännande projekt på gång. Vi pratar då om Lindex kommande etablering i Bälinge, som innebär en hel del markarbeten, samt ett omfattande vägprojekt längs med Bälinge Industrigata. Det ska bli kul att ta tag i på allvar efter sommaren. Men först väntar lite ledighet för oss alla i olika perioder. Vi har öppet som vanligt under sommaren, men med kanske något begränsade resurser.

Med detta vill jag och mina kolleger på Åkericentralen i Alingsås önska alla en skön sommar!

Vi syns och hörs!

 

Madelen Caesar, AO-chef