Som du kanske märker så har någonting hänt på Åkericentralen. Genom en översyn av profilen och logotypen så har Åkericentralen version 2.0 introducerats. Helt enkelt med en lite tuffare och mer modern stil – bättre anpassad till konkurrenterna på marknaden.

– Efter mer än 60 år i branschen var det så att säga dags att ta nästa kliv i vår utveckling, säger Lars Kalmo, VD på företaget.

Processen med omdaningen tog fart redan förra hösten då utvalda representanter från Åkericentralen genomförde en workshop med svenssonmolin för att finna ut vad Åkericentralen egentligen ska stå för och vad man vill med sin verksamhet i framtiden.

– Syftet var att tydliggöra Åkericentralens identitet/profil och företagets erbjudande gentemot utvalda målgrupper för att på det sättet stärka varumärket Åkericentralen Alingsås, förklarar Lars Kalmo.

Tanken är att Åkericentralen ska positionera sig som en stabil och serviceinriktad transportpartner som man kan lita på i alla väder. Genom Åkericentralen ska man som kund åtnjuta hög kvalitet i alla led och det till ett marknadsmässigt bra pris. Bemötandet ska dessutom vara i ”toppklass”.

Omdaningen sker stegvis med initialt fokus på den nya profilen, en ny logotyp och en ny modern hemsida. Därefter följer ett helt profilpaket vad gäller accidenstrycksaker, skyltar, flaggor, kläder, annonsering samt diverse sälj- och presentationsmaterial med mera. På sikt är ambitionen att också profilera om hela fordonsflottan.

– Hela resan, hela processen, har varit oerhört nyttig och lärorik för såväl oss på den administrativa sidan som för alla delägare tillika chaufförer. Vi har vänt på alla stenar och inte väjt för någonting i vår ambition att tillfredsställa våra kunder på ett än bättre sätt än tidigare. Jag tror faktiskt att alla våra kunder kommer att lägga märka till inte enbart en ny approach, utan även ett mer ”vaket” och proaktivt företag framöver, avslutar en nöjd Lars Kalmo.

Hoppas att du gillar vad du ser. Hör gärna av dig med tips och synpunkter.

Välkomna till ”nya” Åkericentralen!