Alltsedan 2018 har Åkericentralen haft ett nära och givande samarbete med ”grannen” på Sävelund – Terranor AB, vad gäller fordon och olika former av tjänster. Ett samarbete som är mycket uppskattat av Terranors platschef Björn Lormark.

Terranor är en av de ledande aktörerna inom drift och underhåll av vägar för statliga, kommunala och privata kunder. Här i regionen är de stationerade på Sävelunds industriområde i Alingsås och de sköter driftområdet Landvetter. Det innebär att man, på uppdrag av Trafikverket, är ansvariga för vägdriften på motor- och riksvägar runt om Göteborg med omnejd. Totalt pratar vi om ca 700 kilometer väg. Uppdraget innefattar totalansvar för vinterväghållning, entreprenader, skötsel av diken och grönytor, reparationer och uppsättning av räcken och viltstängsel samt ansvar för alla rastplatser med mera. Till sin hjälp att utföra uppdraget har man bland annat ett nära samarbete med Åkericentralen i Alingsås, som ställer upp med fordon och olika former av tjänster när det gäller bland annat mottagningar för schakt, vinterväghållning, kranlyft och transporter med mera.

– Åkericentralen är en mycket god partner till oss. De är flexibla och hittar alltid lösningar på allting. De har en bred fordonsflotta, som täcker vårt behov – och de har alla tillstånd som krävs, så vi är mycket nöjda med vårt samarbete, säger Björn Lormark.

Bra, med tanke på en annalkande vintersäsong, som kan innebära mycket saltning och snöröjning på våra vägar för en säker framkomst.