Johan Carlsson omgiven av nykomlingarna Oskar Svahn och Elias Österberg.

Johan Carlsson kommer, likt brodern Anders, från åkarfamiljen Carlsson i Ingared med anor 100 år tillbaka i tiden. Själv satte han sig bakom ratten för att köra professionellt i familjeföretaget för över 35 år sedan – och bereder nu plats i sitt eget företag för två entusiastiska ungdomar som också vill uppleva livet som chaufför med allt vad det innebär – och de stortrivs…

Johan Carlsson äger och driver J Carlsson Transport AB (JCT). Detta har han gjort alltsedan 2017/2018, då han och Anders valde att gå skilda vägar för att kunna fokusera på sina egna transportspecialiteter. I Johans fall handlar det nästan uteslutande om asfaltstransporter.

I stallet har man fyra krokbilar/lastväxlare och en tippbil, och till sitt förfogande har han fyra chaufförer utöver sig själv. Två av dessa är Simon Eriksson och Pontus Eriksson, som båda är i 30-årsåldern. De övriga två är helt nya i gamet – Oskar Svahn och Elias Österberg, 20 respektive 19 år.

Båda dessa killar kommer från landsbygden och har haft ett genuint intresse för motorer och lantbruk sedan barnsben. Så valet av utbildning efter grundskolan var inte så svårt – nämligen Viskastrandsgymnasiet i Borås och deras Fordons- och transportprogram. Båda valde inriktningen Transporter, när det var dags att specialisera sig. Och båda trivs fantastiskt bra.

– Utbildningen är en mycket bra kombination av teori och praktik, förklarar Oskar som låg ett år före Elias och som faktiskt tipsade honom om utbildningen.

Genom praktikperioderna ute hos olika företag fick man lära sig att omsätta teorin i praktiken. Något som var mycket lärorikt enligt killarna.

Vid ett av praktiktillfällena fick Oskar kontakt med Johan och tycke uppstod. Så när det var dags för examen fick Oskar sin ”egen” bil hos JCT – och ett år senare var det dags för Elias att gå samma väg. Han får dock hålla till godo med tippbilen tills vidare och det är något han gärna gör.

– Jag hade två gamla medarbetare och trotjänare som gick i pension ungefär samtidigt, vilket gjorde att ungdomarna kunde ta över deras platser, säger Johan som med sina 56 år nu är att betrakta som ”gamgubben” i gänget.

– Det är kul med lite nytt blod i verksamheten – och killarna lär sig hela tiden. De har rätt inställning och är inte rädda för att ta egna initiativ.

Och hur trivs då killarna?

– Kanonbra, säger de nästan i mun på varandra.

– Det är mycket planering och frihet under ansvar, vilket vi båda gillar, säger Oskar och får medhåll av Elias.

– Så är det. Utöver själva transporterna så lär man sig också mycket kring det sociala samspelet med uppdragsgivare, kunder och andra som är inblandade, tillägger Elias.

Så visst kan man säga att Johan gjort en bra framtidsinvestering i en bransch som skriker efter unga chaufförer.