Under dessa premisser engagerades Åkericentralen Alingsås för ca fem år sedan för att vara Alingsåsföretaget Alf Pettersson AB behjälpliga med transporter. Ett samarbete som sedan utvecklats och vuxit genom åren, och nyckeln till framgång stavas: Förtroende.

– Så är det, säger Patrik Ohrberg, inköpsansvarig, på Alf Pettersson AB som var med och tecknade de första avtalet.

– Vi värdesätter svenska företag med schyssta villkor på arbetsmarknaden, och är företaget dessutom lokalt så gör ju det saken ännu bättre.

Alf Pettersson AB är ett lokalt företag som kanske gått lite ”under radarn” när det gäller uppmärksamhet. De tillverkar påbyggnadsprodukter och tillbehör för mobila applikationer och inom lastbilstillbehör är man störst i Sverige med en omsättning på ca 78 miljoner kronor och drygt 40 anställda. Tillverkning och konstruktion sker i egen regi på Borgens Industriområde i Alingsås, och man har kunder över hela Norden och delar av övriga Europa. Leveranssäkerhet är ett av nyckelorden i företagets verksamhet, därför var ett av kriterierna när man för några år sedan letade efter en tillförlitlig transportpartner att leverantören i fråga kunde leva upp till det. De har funnits diskussioner tidigare om ett samarbete men först när Åkericentralen Alingsås stärkte upp styckegodssidan med RTS transport kände Alf Pettersson AB att erbjudandet passade dem.

Fyra dagar i veckan ombesörjer man nu inkommande materialflöden från lokala leverantörer för att hålla i gång produktionen i Alingsås. Genom åren har samarbetet utvecklats och nu sker även samordning och samleveranser av även utgående gods till bland annat Göteborg och Nässjö.

Totalt sett är Alf Pettersson AB mycket nöjda med samarbetet.

– Vi har lärt känna varandra väl och dialogen med såväl Madelen Caesar centralt som med chaufförerna, och då framför allt Lennart Samuelsson, fungerar perfekt. De vet hur vi jobbar samt vad vi önskar och löser dom utmaningar som dyker upp. Det känns som om att det är ett Win-Win-upplägg som gynnar alla parter, avslutar en nöjd Patrik Ohrberg.