Där har ni titeln på Youtube till Åkericentralen Alingsås egen influencer Mats Angervall, som kommit att bli en snackis i transportkretsar. Något som Mats själv bara ser som en rolig grej.

Upprinnelsen står att finna hos hobbyfilmaren Göran Haegermark i Gråbo, som under en tid dokumenterat 75-årige ”Knappen” och hans Scania. En formidabel succé med över en halv miljon visningar. I sin dokumentation av ”Knappen” har Göran Haegerman på ett lågmält och fint sätt följt Knappen i hans vardag med sin älskade Scania.
På samma sätt speglar Göran nu Flodakillen Mats Angervall i sitt värv – och då med båda hans bilar. Dels Mats veteranbil – en Scania T112H 1988 års modell, dels hans kommersiella ekipage i form av en Scania R520 med en V8-motor.

– Jag fick en förfrågan från Göran om han fick följa mig och jag tyckte att det kunde vara en rolig grej – bara jag fick vara mig själv, då jag vill hålla en låg profil. Göran ställer frågorna och jag ger svaren.
Till saken hör att Mats är väl bekant med nämnde ”Knappen” som han känt sedan tidigt 1980-tal.

– ”Knappen” har funnits i min och min farbrors transportkretsar i hela mitt verksamma liv, så det är kul att bli jämförd med en sådan legend, säger Mats och skrattar.

Alltsedan i maj har det blivit fyra filmer på mellan fem och 20 minuter på Mats och som mest har filmerna haft 28.000 visningar, vilket egentligen är ett fantastiskt resultat i all sin anspråkslöshet.
Vad gäller veteran-Scanian så har Göran dokumenterat den pågående renoveringen, och vad gäller den nyare billen så handlar det mer om att spegla vardagen ute på fältet i olika arbetssituationer.

– Tänk att få vara så lyckligt lottad som jag är – att få göra det jag själv vill, att vara min egen och dessutom bli dokumenterad på film till eftervärlden.

Och för er som blir lite nyfikna, så är det bara att knappa i ”Mats och hans Scanior” på Youtube och kika. Fler filmer lär följa…