Sedan slutet på augusti förra året har Åkericentralen varit delaktiga i ombyggnationen av E20 Bälinge. Projektet startade med en ny lokalväg som trafiken letts över på medan man byggt om den blivande motorvägen. Detta är det största projekt Åkericentralen haft sedan tidigare ombyggnation av E20 Västra Bodarna. Många bilar har gått åt, som flest har där rullat 14 lastbilar samtidigt.

En av de som kört här stadigvarande sedan arbetets start är vår chaufför Joachim i bil 62. Joachim har lång erfarenhet av yrket och har varit anställd på Bresons Grävmaskiner sammanlagt 13 år. Företaget är anslutet till Åkericentralen med sina två lastbilar.

 

Jocke jobbar sen kväll.

Jocke jobbar sen kväll.

Vad kör du för lastbil Joachim?

– En Volvo FH13 2010. Det är en dumperbil med tillhörande triokärra.

Hur tycker du att det har varit att arbeta på E20-projektet?

– Det har varit fantastiskt bra, det är skönt att få arbeta på hemmaplan. Det har varit långa dagar men har inte varit några problem, säger Jocke.

Det är väldigt många människor på en sådan arbetsplats, hur har stämningen varit?

– Stämningen har varit god mellan både chaufförer och maskinister, de är väldigt bra människor allihop. Vi har kommit bra överens.

Hur känns det nu när projektet närmar sig sitt slut?

– Lite tråkigt känns det allt. Det har varit ett varierande jobb, trots att man befunnit sig länge på samma arbetsplats har man ändå fått nya utmaningar.

Trafiken släpptes på tisdag kväll den 29 november. Man kunde då äntligen provköra den nya sträckan. Det förde såklart med sig en hel del köer i samband med öppningen och flaggvakter stod även på onsdagsmorgonen och ledde trafiken växelvis över nya vägen. Vi hoppas och tror att det snart rullar på som vanligt. Kvar återstår dock bl.a. att färdigställa bron mot avfallsanläggningen samt vägen som kopplar ihop den nya lokalvägen med Borgens gata.

Sista rycket innan trafiken släpps på.

Sista rycket innan trafiken släpps på.

Vad mer ska ni göra innan det är helt klart?

– Det mesta är redan klart runt omkring. Det är lite bergskörning kvar till tippen-sidan. Jag gissar att det finns körning till ett par bilar ett tag till iallafall, säger Jocke.

 

 

 

 

 

 

 

Missa inte våra uppdateringar, följ oss på Facebook! Där hittar du fler bilder och små notiser om vad vi gör.