Våren kom och med den tog det fart i branschen efter den lite lugnare perioden under vintern. Det har dykt upp många nya uppdrag, arbetsplatser, chaufförer och kollegor. Senaste nytt på Åkericentralen är vår utökning på personalsidan. I slutet på mars startade vår nya kollega Rickard sin tjänst hos oss. Han kommer bland annat ha ansvar för vårt lager, materialet på gården samt transportledning för gods, bud och flytt.

– Det känns bra och spännande med nya uppdrag. Jag tror att jag kommer trivas fint här, säger Rickard.

Redan i april var han iväg på hjullastarutbildning och fixar nu att både lasta och lossa med truck på lagret, arbeta med jorden och materialet på gården och rycka in och lasta släpkärror vid behov.

I och med Rickards nya tjänst har arbetet mellan oss på kontoret omfördelats. Hanna har under januari-februari gått en transportledarutbildning via Sveriges Åkeriföretag och har nu tillsammans med Madelen i uppgift att styra transporterna på anläggning, kran & special samt container.

För att förenkla och förbättra har vi efter omfördelningen av verksamhetsområden förstås även styrt om tonvalen i växeln, nedan ser ni alternativen för att komma fram till rätt person när ni ringer in till oss:

1 för Anläggning- jord- och grustransporter

2 för Kran- och specialtransporter

3 för Gods, bud, flytt och lagerhotell

4 för Container

5 för Ekonomi och fakturafrågor

6 för Reception och övriga frågor

 

Sommaren och semestertider närmar sig med stormsteg. Vi kommer ha öppet som vanligt hela sommaren dock med minskad personalstyrka under semesterperioden.