Sedan början av februari är Anna Stålberg ny transportledare hos oss på Åkericentralen. Närmast kommer hon från en karriär som säljare av personbilar hos Bil-Nilsson i Alingsås. Nu gäller det dock att lära nytt om de lite större fordonen…

– Ja, det här ska bli spännande, säger Anna och skrattar. Ett skratt som hon för övrigt alltid har nära till.

Varför Åkericentralen?
– Jag har varit anställd på Bil-Nilsson i tio år och kände att det var dags för en ny utmaning i livet. Sedan ska jag inte sticka under stol med att det här med att slippa jobba helger gjorde sitt till. Jag har gjort det i hela mitt liv tidigare, varför det känns skönt att slippa nu…

Vad visste du om Åkericentralen innan?
– Inte så mycket egentligen. Min lillsyrra Emma har jobbat här en gång i tiden och när jag såg annonsen stämde jag av med henne och hon gick i god för både företaget och gänget som jobbar här (skratt).

Vad ska du göra?
– Jag ska jobba som transportledare och därmed vara spindeln i nätet och att se till så att åkarna har fullt upp. Sedan ska jag väl vara länken mellan oss på kontoret, åkarna och kunderna. Just nu håller jag på att lära mig allt om lastbilar och vad därtill hör.

Vad tror du dig kunna tillföra?
– Oj, svårt: Jag gillar ordning och reda och har bra struktur. Sedan kan jag det där med försäljning och gillar kundkontakter.

Första intrycket av Åkericentralen?
– Bra, måste jag säga. Ett litet och tajt gäng på kontoret och en go stämning. Hoppas kunna träffa några åkare framöver, men med tanke på pandemin så är de lite restriktiva med att besöka oss på kontoret. Hoppas på bättre tider i vår.

Vem är då Anna Stålberg?
– Jag är 44 år, bor i Fly med man och två döttrar, 20 och 21 år. Fritiden ägnas mycket åt mina hundar som är två till antalet. De är av rasen stående fågelhundar som ska tränas för utställningar och användas till jakt.

Välkommen i gänget!
– Tackar! Det här ska bli kul.