Åkericentralen i Alingsås är ett mycket starkt och välkänt varumärke i Alingsås med omnejd – men då framförallt gentemot den kommersiella sektorn och då med fokus på transporter. På privatsidan däremot är man inte lika kända. Något som ledningen vill råda bot på – och det genom en kommunikationskampanj som ger mersmak.

– Vårt syfte är att få ut budskapet att Åkericentralen är så mycket mer än bara transporter, förklarar Madelen Caesar, affärsområdeschef på Åkericentralen.

– Utöver ett brett utbud av produkter och tjänster vill vi även marknadsföra vårt totala erbjudande till alla privatpersoner.

Och då avser Madelen framför allt det man kan erbjuda på ”gården” i form av storsäckar för olika former av materielleveranser och avfall, containrar/bingar, uppställningsplatser för husvagnar, husbilar och båtar samt lagring och magasinering jämte flytthjälp. Lägg därtill försäljning av olika sorters grus, harpad matjord, sand och täckbark med mera.

I början av året fastslogs därför en aktivitets- och kommunikationsplan för att påvisa bredden. Denna plan innehöll bland annat en tydligare hemsida, kvällsöppet under april och maj för att öka tillgängligheten, annonsering såväl i digitala medier som i print, kommunikation i sociala medier, event vid Vimpelns entré och på storbildsskärmarna inne på Vimpeln och Ica Maxi samt framtagning av ett digitalt nyhetsbrev jämte egna nyheter på Facebook och på hemsidan och en mycket uppskattad tävling.

När det så är dags att summera kampanjen i början av juni kan Madelen och hennes kollegor inte vara annat än nöjda.

– Till vår tävling via sociala medier kom inte mindre än drygt 400 bidrag, och antalet levererade storsäckar har under tidsperioden mars till maj har uppgått till drygt 250 stycken. Under samma tidsperiod levererade vi också ut drygt 750 släpkärror. Våra förlängda öppettider till kl 19.00 på torsdagar under april och maj har också varit mycket populära och vi ser att besöken på hemsidan ökat dramatiskt under den aktuella kampanjperioden, säger Madelen.

Utfallet har varit så lyckat att Madelen och kompani kommer att köra en ny marknadsföringsomgång under hösten, och då med på tonvikt på augusti och september. Sedan vill det mycket till om inte ”alla” alingsåsare ska ha fått upp ögonen för Åkericentralens breda erbjudande.