Vi kan snart summera första halvåret 2023, och trots signaler om en vikande marknad kan vi på Åkericentralen Alingsås konstatera några riktigt bra månader. Vårt Nossebro-projekt sticker ut lite extra, men vi har faktiskt bra beläggning inom alla våra områden vad gäller gods, flytt, lager/magasinering och vår verksamhet på gården. När vi nyligen genomförde vår ”släpkärredag”, som i första hand riktade sig till den breda allmänheten, fick vi ett kvitto på att vår satsning att göra oss mer kända mot privatsidan gett resultat. Det var många som besökte oss för att hämta material och ta en fika med oss – jättekul!

Sammantaget känns därför årets första månader riktigt bra, även om vi är ödmjuka inför den närmaste framtiden. Vi vet alla att byggsektorn har det tufft, men det känns som om vi verkar i en expansiv region, där det ständigt händer nya saker. Just därför gäller det för oss att vara proaktiva och visa att vi är en partner/leverantör att räkna med.

Jag vill också ta tillfället i akt att dels hälsa vår nye ordförande Mikael Hansson välkommen i ”gänget”, dels tacka vår tidigare ordförande Tomas Eklöf för gott samarbete under fyra år. Mikael har, som du kan läsa om, en gedigen erfarenhet och han kommer in med ny kraft och energi, som vi hoppas och tror ska ge bolaget en injektion.

Sommaren närmar sig och det är snart dags för lite semester och vila. Men vi har öppet hela sommaren, under vissa tider dock med lite begränsad personalstyrka. Men tveka inte att höra av dig.

Avslutningsvis vill jag tacka för att gott samarbete under början av året och önskar alla en riktigt fin sommar.

Ha det gott och på återhörande!

Lars Kalmo, VD Åkericentralen Alingsås