Alltsedan årsskiftet är Åkericentralen genom Flytt & Transport ansvarig för en del av Ica Maxis utkörning av varor till alla kunder, som nyttjar deras butik online. En smidig och smart lösning.

Ica Maxis Online-butik är öppen dygnet runt för beställning och utkörning av varor sker under dag- och kvällstid. Till sitt förfogande har Ica Maxi tre egna fordon utrustade med kylutrustning. Man vände sig till Åkericentralen med en förfrågan om ett samarbete.

– Vi fann snabbt en lösning tillsammans med Pelle på Flytt & Transport som passade Ica Maxi, säger Lars Kalmo på Åkericentralen, och Pelle fyller i:

– Vi såg möjligheten att bemanna deras behov med ett antal kompetenta chaufförer.

Utkörningen av varor är mestadels i Alingsås kommun. Samarbetet inleddes med ett test i december – ett test som föll väl ut och nu är arbetet i full gång.

– Vi har en nära och bra dialog, vi kan med kort varsel ställa upp med extra mantimmar om så behövs, säger Pelle.

Även på Ica Maxi är man tillfreds med upplägget.

– Vi har kört ett tag och det har funkat mycket bra. Vi har anlitat Åkericentralen i olika sammanhang tidigare och alltid varit supernöjda, säger Frida Svantesson, affärsområdeschef på Ica Maxi Alingsås.

– För oss stod valet mellan att anställa egna chaufförer eller hyra in personal, och då transporterna är lite svårplanerade och ryckiga tyckte vi lösningen med Åkericentralen, med deras flexibilitet, passade oss bra.

Är även du intresserad av att handla Online hos Ica Maxi i Alingsås? Klicka här för att läsa mer och skaffa dig ett konto.