Sedan i slutet av maj är Petter Helmersson ny gårdskarl på Åkericentralen. Och om efternamnet känns igen, så är han faktiskt tvillingbror till chauffören Jonas Helmersson som vi skrev om i förra nyhetsbrevet.

Hur blev då detta möjligt? Vi ställer frågan till Lars Kalmo.
– Vår tidigare gårdskarl, Henrik Berglöf, valde att sluta och gå vidare i karriären. Vi lade då ut några trevare på sociala medier utan att få några riktiga napp, och när jag av en händelse frågade Jonas, när han var här och tankade, om han hade några kontakter, och det hade han – nämligen sin tvillingbror Petter.

Petter var då anställd på Miljöpress i Lekåsa, där han körde hjullastare, plogade snö och jobbade i verkstaden. En profil som passade som hand i handske för Åkericentralen, varför tycke uppstod vid första mötet. Så sedan den 24 maj är Petter anställd hos Åkericentralen.

Vad lockade då Petter hos Åkericentralen?
– Eftersom jag ville prova någonting nytt så kändes detta rätt.

Vad ska du göra mer specifikt?
– Förutom att sköta den yttre ruljangsen vad gäller lastning och lossning, magasinering med mera, så kommer jag att jobba mycket med omlastning av avfall med hjullastaren. Man kanske kan säga att jag blir en form av hustomte, säger Petter och skrattar.

Hur känns det?
– Spontant känns det bara bra. Redan första dagen gick jag rakt in i produktionen, så det ska nog bli bra.

Vem är Petter Helmersson?
– Jag är 25 år och bor själv på en liten gård i Bitterna som ligger strax utanför Vedum.

Intressen?
– Att ta hand om gården och hjälpa kompisar ibland.

Välkommen till Åkericentralen!
– Tackar. Kom gärna igen när jag blivit lite mer varm i kläderna.